Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
strong results
solid relationships

Credit Think Table - Investeren in Credit Management of goedkope cash?


Nooit was het zo voordelig om geld te lenen. Lage intrestvoeten, gewillige bankiers, ...  geen gebrek aan creatieve manieren om de cash flow te beheren in de 21ste eeuw. Waarom zou ook u geen gebruik maken van dit voordeel?

Aangewakkerd door de centrale banken die massaal geld in de kapitaalmarkten blijven pompen zet het economisch herstel zich langzaam voort. De eerste reden waarom de rentevoeten zo historisch laag staan kan men vinden in de risico-aversie die bij overheden en bedrijven ontstaan is ten gevolge van de crisis. Een tweede belangrijke reden zijn de spaaroverschotten die sinds 2008 gecreëerd werden. Iedereen diende de broeksriem aan te halen, weet u nog wel?

Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele bedrijven gretig gebruik maken van deze bijna kosteloze kredieten. Het beeld van een kind in een snoepwinkel zal u niet vreemd klinken. Een grote verantwoordelijkheid ligt hier bij de overheden van de Eurozone. Indien zij de publieke investeringen opnieuw opkrikken zal de strategie van de centrale banken haar vruchten afwerpen en stijgen de rentevoeten opnieuw.

Hoe goedkoop geld vandaag ook is, er is een betere bron van liquiditeiten beschikbaar voor bedrijven; optimalisatie van interne processen. Denk maar aan de magische driehoek van inkomsten, uitgaven en voorraden, of met andere woorden  " Working Capital Optimisation ". Studies tonen aan dat de beste spelers werkkapitaal 7 maal sneller omzetten in liquiditeiten dan de trage leerlingen. Ze innen de vorderingen tot 2 weken sneller bij hun klanten, betalen leveranciers tot 2 weken later en houden gemiddeld tot de helft minder stock aan.

Of is goedkoop krediet een vergiftigd geschenk dat voornamelijk in een korte termijn visie past. Werkkapitaal optimaliseren is geen gemakkelijk oefening, maar ze zal des te dringender worden wanneer de rentevoeten opnieuw stijgen.

Tijdens het rondetafel gesprek lanceren we een aantal antitheses rond dit thema en wisselen we van gedachten.


Wanneer : 12/10/2016 vanaf 16u

Waar : Triple A Credit Management - Diegem
J.E. Mommaertslaan 20A
1831 Diegem


Inschrijven : herwig.degryse@aaa.be of luc.spooren@thecaptains.be


Wij hopen oprecht u te mogen verwelkomen.

AAA - team

Publicatiedatum: 6 oktober 2016